Soms lijkt het alsof teams of organisaties een eigen leven leiden. ‘Het zit in de stenen’ of ‘Het hele team is vervangen maar de problemen zijn nog steeds aanwezig’ zijn uitspraken die dat illustreren.
In de masterclass Systemische blik op organisaties wordt helder uitgelegd welke dynamiek hierachter zit, en hoe je dat kan beïnvloeden.

Een systemische blik wil zeggen dat je onderzoekt of de voorwaarden voor een evenwichtig systeem (organisatie, team of afdeling) aanwezig zijn. Is dat evenwicht er, dan ervaart iedereen een flow; dingen gaan soepel, mensen zitten lekker in hun vel en resultaten worden op een vanzelfsprekende manier behaald. Is er geen flow en zijn er – hardnekkige – problemen, dan zijn er waarschijnlijk een of meerdere voorwaarden voor evenwicht niet aanwezig.

Inhoud masterclass
– waarin verschilt de systemische blik van een ‘normale’ manier van kijken?
– wat zijn systemen?
– wanneer is een systeem effectief en wanneer niet?
– wat zijn symptomen en dynamieken in een organisatie?
– welke systemische interventies kan je plegen?

Voor wie?
De masterclass is geschikt voor bestuurders, managers, organisatieveranderaars en andere geïnteresseerden. De lesstof is zeer goed toepasbaar in de praktijk van alle dag. De maximale groepsgrootte is 6 personen. Hierdoor is er voldoende mogelijkheid voor interactie en het bespreken van casussen.

Datum, tijd, locatie
Datum: 10 maart 2023
Tijd: 9.30 – 17.00 uur
Locatie: Biltseweg 8, 3735 MC Bosch en Duin.

Kosten
Voor organisaties bedragen de kosten € 1.495,- ex. BTW, incl. lunch, koffie etc. en syllabus.
Voor ZZP’ers bedragen de kosten € 995,- ex. BTW, incl. lunch, koffie etc. en syllabus.

Docent
Drs Ellen Botman MBA heeft de afgelopen 10 jaar diverse geaccrediteerde systemische opleidingen en masterclasses ontwikkeld en gegeven. Ook is zij kerndocent en founder van de initiële post-HBO beroepsopleiding Register Stress-interventie Expert. Interventies vanuit systemisch perspectief zijn een belangrijk onderdeel van de registeropleiding.

Meer informatie of aanmelden
Wil je meer informatie of wil je je aanmelden voor de masterclass? Neem dan contact op met Ellen Botman, ellenbotman@happybrainclinics.com of +31 (0)6 11 36 00 13